Skip to main content

gebakken varkenswangetjes met gesmolten snijbiet en pasta

Varkenswangetjes
Ingrédients

 

  • 1 kg varkenswangetjes
  • Olijfolie
  • 4 wortelen, fijngehakt
  • 4 uien, gesnipperd
  • 1/2 bol knoflook, fijngehakt
  • laurier en tijm
  • 2 dl groentebouillon
  • 2 dl bruine fond
  • 2 sinaasappels
  • 30 g gember
  • 20 g suiker
  • 30 g azijn
  • 1 bosje basilicum
  • 3 snijbieten
  • 100 g pasta
Préparation

Voorbereiding
Blancheer de varkenswangetjes in kokend gezouten water.
Giet ze af en verfris onder stromend water.
Fruit de wortelen, uien en knoflook met de varkenswangetjes, tijm en laurier aan in wat olijfolie.
Voeg hier de groentebouillon, fond en 1 reep sinaasappelschil aan toe.
Breng aan de kook en laat 1 uur gaar stoven in de oven op 180°C.
Snij de schil van 1 sinaasappel en eenzelfde hoeveelheid gember in fijne reepjes.
Blancheer deze kort in kokend water en verfris onder stromend water.
Kook het sap van beide sinaasappels tot een lichte siroop met de suiker, azijn en resterende gember.
Voeg dan 6 eetlepels van het kookvocht van de varkenswangetjes toe.
Mix de basilicum met een beetje olijfolie tot een gladde puree.

Bereidingswijze
Snij de snijbieten in lange repen en stoof deze met de pasta kort aan in een beetje olijfolie.
Bak de varkenswangetjes bruin in een beetje boter.
Schik de pasta met de snijbieten in het midden van elk bord en leg er de varkenswangetjes omheen.
Leg de julienne van sinaasappel en gember op het vlees en lepel de saus errond.

Voor een nog smaakvoller resultaat, serveer met een frisse Duitse droge riesling.
Source
Olivier Van de Meerssche - 't Ebdiep