Pelé royale met sinaasappelsap marinade

Pelé royal
Ingrediënten: 
  • 400g pelé royale
  • 1 sinaasappel
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 teentje look
  • 1 eetlepel honing
  • 2 takjes tijm
  • Mange tout
  • Raapjes
  • 5 eetlepels olijfolie
  • Pommes duchesse
Bereiding: 

Laat het vlees op kamertemperatuur komen en verwarm de oven voor op 150°C.
Marineer de pelé royale met een mengeling van van sinaasappelrasp, mosterd,
olijfolie, look, tijm en honing. Laat even intrekken.
Schroei het stukje vlees dicht met een klontje
boter in de braadpan en laat gedurende 30
minuten garen in de oven op 150°C. Hou de pelé
royale daarna apart, maak het aanbaksel goed
los met kalfsfond en laat inkoken. Snijd het
vlees daarna in dunne plakjes. Serveer het vlees
samen met de jus, voorgekookte mange tout en
raapjes en pommes duchesse.

Voor een nog smaakvoller resultaat, combineer met een pinot noir.

Dit recept delen