Varkenswangetjes op grootmoeders wijze

Varkenswangetjes
Ingrediënten: 
  • 1 kg varkenswangetjes
  • 250g spek
  • 3 uien
  • 2 teentjes look
  • 2 soeplepels bruine kandijsuiker
  • 2 bruine bieren
  • Bouquet garni
  • 2 wortelen
  • 1 stengel prei
  • Handgesneden frietjes
  • 1 boterham met mosterd
  • Vers slaatje naar keuze
Bereiding: 

Kuis de wangetjes op en kruid ze met peper en zout. Schroei beide kanten dicht in de pan.
Stoof spek, ui en look in een pot. Voeg de warme wangetjes toe en laat kort stoven. Strooi bruine kandijsuiker over het geheel tot er zich een stroop vormt. Warm ondertussen een bruin bier naar keuze in de pan samen met de jus van het vlees. Voeg het bier samen met een bouquet garni en een boterham met mosterd toe aan de pot en laat het geheel gedurende een uur sudderen op een laag vuurtje. Vervolledig vervolgens met wat gesneden wortelen en prei. Laat alles nog een halfuurtje sudderen. Controleer regelmatig de gaartijd.

Serveer met frietjes en een vers slaatje
Bron: 
dagelijksekost.een.be

Dit recept delen