PLUMA MET PASTINAAK, AUBERGINECRÈME, TZATZIKI, CÉVENNES-UI EN ZWARTE SESAM

Secreto
Ingrediënten: 
  • 2 el zwart sesamzaad
  • 1 pastinaak
  • boter om te kleuren
  • 1 Cévennes-ui
  • grof zeezout
  • 4 aubergines
  • 1 komkommer
  • 8 el Griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 mespuntje za'atar
  • enkele stokjes daslook
Bereiding: 

Maal de sesamzaadjes. Snijd de pastinaak in stukken en kleur aan in boter.
Gaar de Cévennes-ui in zijn geheel 20 minuten op 170 °C op een laag grof zeezout. Snijd los in 4 porties en brand de randjes met een brander.
Maak de tzatziki: mix de komkommer, geschild en in stukken, met de Griekse yoghurt, de knoflook en de za’athar.

Maak de auberginecrème: schil de aubergine en snijd in 2, olijfolie en peper en zout, en een teentje look en een takje tijm. Rol op in aluminiumfolie en gaar 40 minuten in de oven op 180 °C. Mix fijn en mengen met de helft van de tzatziki.
Kleur het vlees aan in boter en laat 3 minuten verder garen in de oven van 180 °C.

Snijd het vlees en serveer met eigen jus, samen met de stokjes pastinaak en de gebrande Cévennes-ui. Spuit de auberginecrème en de tzatziki in dotjes. Werk af met sesamzaadjes en stokjes daslook.

Tzatziki met een stokbroodje voor bij de film op de bank of heerlijk voor bij de barbecue.
Bron: 
www.kokendewebsite.be
pluma, pastinaak, auberginecreme, varkensvlees
pluma, pastinaak, auberginecreme, varkensvlees

Dit recept delen