Overslaan en naar de inhoud gaan

SECRETO OP KEBAB-WIJZE

Secreto
Ingrediënten
  • 400 g Secreto
  • 400 g wittekoolsalade
  • 2 tomaten
  • 1 lente-uitje
  • 1 teentje knoflook
  • enkele blaadjes platte peterselie
  • 1 koffielepel komijnzaad
  • 4 kebabbroodjes
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 250 g magere yoghurt
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel Xérèsazijn
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 snuifje Roasted Garlic Pepper
  • peper van de molen
  • grof zeezout
Bereiding

Doe de koolsla in een mengkom, kruid met peper, zout en het komijnzaad. Besprenkel met witte wijnazijn en voeg een klein scheutje water toe. Meng goed en laat een uurtje in de koelkast rusten, zodat de smaken goed mengen.

Spoel de tomaten, verwijder het kroontje en snijd in vieren. Verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in fijne blokjes. Hak de platte peterselie grof en snijd het lente-uitje in ringen. Pel de knoflook en snipper fijn. Voeg de suiker, peterselie, pijnboompitten, knoflook en het lente-uitje bij de tomatenblokjes. Besprenkel met de Xérèsazijn en de olijfolie. Meng goed door mekaar.

Kruid de yoghurt met peper en zout en roer goed door mekaar.

Kruid het vlees met de Roasted Garlic Pepper en wat zout. Zet een pan op het vuur met olijfolie en bak de stukken vlees erin goudbruin aan beide kanten. Dit duurt enkele minuten. Haal het vlees uit de pan en snijd in fijne reepjes.

Leg de kebab-broodjes even onder de ovengrill en snijd doormidden. Vul met de koolsla, de reepjes, de tomatensalsa en schep er een lepel yoghurt bij.

Rooster de pijnboompitten op voorhand, dit geeft meer smaak af.
Bron
nl.delhaize.be